رئیس اسبق شورای امنیت رژیم در سال‌های ۲۰۱۱-۲۰۱۳ گفت: آمریکا دیگر آن آمریکای سابق نیست و ایرانی‌ها متوجه این موضوع شده‌اند. آمریکا در حال حاضر با مسائلی به مراتب پیچیده‌تر از خاورمیانه مواجه است.

خط غرب| ایران؛ عروسک گردان همه تهدیدات علیه اسرائیل/ وقتی کلاش خطرناکتر از موشک است!

فارس پلاس؛ گزارش ویژه – «خط غرب» ویژه‌نامه‌ رصد متون تحلیلی جراید صهیونیستی-غربی با کلیدواژه ایران است. ادعاهای مطروحه صرفا جهت اطلاع مخاطبان مکتوب شده و لزوماً مورد تایید فراخوان مقاله چهارمین کنگره بین‌المللی فن‌آوری، ارتباطات و دانش نیست. ایران: عروسک گردان همه تهدیدات علیه اسرائیل

روزنامه یدیعوت آحارانوت (Yedioth Ahronoth) از قدیمی‌ترین نشریات صهیونیستی است که پایه گذاری آن یک دهه قبل از تشکیل رژیم و در عصر اشغال فلسطین توسط انگلیس پس از فروپاشی عثمانی در جنگ جهانی اول بود.

این نشریه در گزارش تحلیلی تحت عنوان «ایران: عروسک گردان پشت همه تهدیدات علیه اسرائیل» نوشت: ایران از نیروهای نیابتی خود برای گسترش نفوذ خود بهره برداری می‌کند و با موفقیت به جناح‌های فلسطینی در کرانه باختری، نوار غزه و حتی در داخل مرزهای اسرائیل (منظور مرزهای ۱۹۴۸) نفوذ کرده است.

ایران تشخیص داده که دستیابی به اهداف خود از راه دور مشکل است، [لذا] گزینه‌های خود را در نزدیکی [رژیم] آزمایش می‌کند. ارتش اسرائیل در حالت آماده باش دائم است و با وجود رهگیری راکت‌ها و خنثی کردن حملات، نمی‌تواند گارد خود را پایین بیاورد.

یدیعوت آحارانوت علت آماده باش دائمی را اینگونه روایت می‌کند که مقامات امنیتی وقایع را تکه‌ای از یک مجموعه بزرگتر می‌دانند که توسط ایران و نیروهای نیابتی آن برنامه ریزی شده است. این نشریه صهیونیستی می‌نویسد که ایران آگاهی دقیقی از رویدادهای جاری دارد و درحال رصد دو واقعه مهمی است که اخیراً پدیدار شده  است:

اول؛ تغییر نقطه تمرکز آمریکا از خاورمیانه به دلیل مشغله فعلی این کشور پس از حمله روسیه به اوکراین است که منجر به تجدید روابط ایران با عربستان سعودی و تقویت روابط این کشور با روسیه شده است. دوم؛ اسرائیل در حال حاضر یک بحران داخلی مهم را تجربه می‌کند که به طرز قابل توجهی درحال تاثیر گذاری بر اتحاد راهبردی آن با آمریکاست. این جریانات می تواند مسیر را برای تهران جهت به چالش کشیدن اسرائیل هموار کند.

آیت الله علی خامنه‌ای رهبر عالی ایران احتمالاً پشت پرده مرکز قدرتی است که دستور کار آن توسط نیروهای نیابتی منطقه‌ای اجرا می‌شود. این امر منجر به تشکیل اتحادی قوی بین ایران، حزب الله و گروه‌های مستقر در فلسطین شده است.

در بخش دیگری از گزارش یدیعوت آحارانوت آمده است: ارتش اسرائیل با توجه به تحولات نگران کننده مجبور است مجدداً در مکان و نحوه استقرار نیروهای خود تجدید نظر کند. اگرچه بیش از ۵۰ موشک از غزه و ۴۰ موشک از لبنان شلیک شده، اما از سال ۲۰۲۱ تاکنون هیچ تلفاتی در حملات راکتی وجود نداشته است. بر این اساس، شاید استعداد ارتش اسرائیل باید در کرانه باختری، در امتداد دیوار حائل و در اورشلیم (بیت المقدس) متمرکز شود. مهم است که برای مردم روشن شود که شلیک موشک نقض حاکمیت اسرائیل است، اما AK۴۷ (کلاشنیکف)، چاقو و حملات [مسلّحانه] بسیار خطرناک‌تر هستند.[1]

نمای هوایی اعتراضات بی‌سابقه در اسرائیل

به گزارش فارس، رژیم صهیونیستی درگیر شدیدترین بحران در تاریخ موجودیت خود است. پانزده هفته است که خیابان‌های اسرائیل به تسخیر صهیونیست‌های ضد نتانیاهو درآمده. تصویری که صهیونیست‌ها قریب به ۶ ماه تقلاّ می‌کردند علیه جمهوری اسلامی در تهران شکل بگیرد، اکنون هر هفته در تل‌آویو علیه رژیم نتانیاهو ترسیم می‌شود. همزمان، سلسله‌ عملیات رزمندگان فلسطینی علیه اسرائیلی‌هااوضاع را برای اشغالگران وخیم‌تر کرده‌اند.

همانگونه که در گزارش یدیعوت آحارانوت نیز آمده بود، هیچ راهبردی به اندازه تسلیح روزافزون کرانه باختری علیه رژیم موثر نیست. بر اساس اتخاذ همین راهبرد بود که ۷۰% ارتش اسرائیل درگیر کنترل کرانه باختری شده است. طراح اصلی راهبرد تسلیح کرانه باختری نیز رهبر انقلاب است که در سال ۱۳۹۳ مطرح شد. (بخوانید)

 

آیا ایران موفق به اخراج آمریکا از سوریه خواهد شد؟

«سالم الکِتبی» تحلیلگر سیاسی و نامزد سابق شورای ملی فدرال امارات در «اسرائیل هیوم» نوشت: بیرون راندن نیروهای نظامی آمریکا از منطقه خلیج فارس هدف دائمی ایران بوده است. دو طرف سال‌ها درگیر یک نبرد نیابتی در عراق بودند که نهایتاً به سوریه کشیده شد.

این تحلیلگر اماراتی مدعی شد: گروه‌های مسلح تحت الحمایه ایران سال ۲۰۲۱ طبق گزارش‌ها حدود ۷۸ بار به نیروهای آمریکایی مستقر در سوریه حمله کردند. نیروهای آمریکایی تنها ۳ بار به این حملات مکرر پاسخ دادند.

«سالم الکِتبی» تصمیم گیری برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه برای دولت بایدن را از دو جنبه چالش برانگیز توصیف کرد: اول؛ خروج نیروهای آمریکا از افغانستان پیامدهای نامطلوبی به همراه داشت. دوم؛ از نظر زمانی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا نزدیک است و شواهد حاکی از حضور مجدد بایدن در این انتخابات می‌باشد.

این تحلیلگر اماراتی احتمال خروج آمریکا از سوریه را تنها در این صورت مطرح کرد که تلفات انسانی قابل توجهی میان نیروهای آمریکایی وجود داشته باشد و هزینه تلفات بیشتر از منافع حفظ حضور ارتش آمریکا در سوریه باشد.

به گزارش فارس، پنتاگون در جریان درگیری اوایل فروردین نیروهای محور مقاومت و ارتش آمریکا در سوریه از آسیب مغزی ۲۳ نظامی ارتش آمریکا خبر داد. عبارت آسیب مغزی اولین بار در جریان حمله موشکی سپاه به پایگاه عین‌الاسد ارتش آمریکا شهره شد که طی آن، واشنگتن به آسیب مغزی بیش از ۱۰۰ نظامی آمریکا اذعان کرد.

«الکِتبی» می‌نویسد: حملات موشکی ایران به آمریکا بزرگی چالش پیش روی آمریکا را نشان می دهد، زیرا [واشنگتن] نتوانسته ایران را [از حملات] منصرف کند. ایران اینگونه درک می‌کند که نفوذ آمریکا در حال کاهش است.

در ادامه تحلیل اسرائیل هیوم آمده است: کاهش تنش‌ کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با ایران ممکن است [تهران] را برای تشدید فشار بر آمریکا تشویق کند. با این حال، سرعت تهاجم بستگی به این دارد که آمریکا به هریک از حملات ایران چگونه واکنش نشان خواهد داد.

آمریکا بدون انجام واکنشی بازدارنده‌ که از حملات آینده جلوگیری کند،  به صورت محدود و هدفمند به حملات پاسخ می‌دهد. [میزان] اثربخشی و دقت حملات ایران توسط موشک‌ها و پهپادها عامل مهمی در این رویکرد است.

واشنگتن نگران است که [در صورت پاسخ محکم‌تر]، ایران دامنه حملات خود را گسترش دهد و منجر به خسارات قابل توجهی در پایگاه‌های نظامی آمریکا شود. نامزد سابق شورای ملی فدرال امارات این موضوع را  موقعیت چالش برانگیزی برای کاخ سفید می‌داند که دو راه بیشتر برای آن باقی نمی‌گذارد: یا ایران را با انجام یک عملیات نظامی تلافی جویانه بزرگ با تمام خطرات احتمالی بازدارد یا اینکه سکوت کند و به تعبیر نویسنده این تحقیر را بپذیرد.

مشکل وضعیت مذکور این است که موفقیت مکرر حملات ضد پایگاه‌های نظامی آمریکا ممکن است [ایران را] برای حملات بیشتر جهت اخذ امتیاز از آمریکا یا نشان دادن کارآمدی سیاست جنگ نیابتی تشجیع کند.

این موضوع نفوذ ایران را در سوریه و سایر نقاط مستحکم و اوضاع منطقه را بدون تغییر قابل توجه‌ای حفظ می‌کند. مضافاً، این امر ناگزیر به تضعیف بیشتر روابط امنیتی میان آمریکا و متحدان خاورمیانه‌ای آن به دلیل نقاط ضعف واشنگتن، کاهش توان بازدارندگی و عدم حفظ نفوذ خود در منطقه می‌شود. [2]

به گزارش فارس، ارتش آمریکا بیش از ۵ سال است که منطقه شرق فرات و التنف در سوریه را اشغال کرده است. هرگونه اقدام برای رفع اشغالگری را نیز تعبیر به تشدید تنش می‌کنند!

لازم به ذکر است که علّت اشغال گذرگاه مرزی التنف در مجاورت سه کشور عراق، اردن و سوریه، قطع کریدور تهران – مدیترانه بود. علّت اشغال شرق فرات نیز غارت روزانه ۷۰ هزار بشکه نفت از میادین نفتی است که تا سال ۲۰۱۷ در اختیار داعش بود و از ۲۰۱۷ وظیفه غارت آن به ارتش آمریکا رسید. تجزیه غرب آسیا با تشکیل اقلیم شرق فرات و اقلیم سنّی عراق و حفظ اعضای داعش در بازداشتگاه شرق فرات برای آینده از دیگر علل اشغالگری آمریکاست.

 

آمریکا دیگر آمریکای سابق نیست؛ ایرانی این موضوع را متوجه شدند!

ژنرال «یعقوب عامیدرور» رئیس اسبق شورای امنیت و رئیس بخش تحقیقات سازمان اطلاعات ارتش صهیونیستی (آمان) با رادیو موج 103FM اسرائیل مصاحبه انجام داد که حاوی نکات جالب توجهی است. متن این مصاحبه توسط «Israel National News» پیاده شده است.

رئیس اسبق شورای امنیت رژیم در سال‌های ۲۰۱۱-۲۰۱۳ گفت: آمریکا دیگر آن آمریکای سابق نیست و ایرانی‌ها  متوجه این موضوع شده‌اند. آمریکا در حال حاضر با مسائلی به مراتب پیچیده‌تر از خاورمیانه مواجه است. اکنون ایران بیش از قبل اعتماد به نفس دارد و در امر توافق روزافزون با کشورهای عربی موفق شده است.

«یعقوب عامیدرور» در ادامه می‌گوید: ایرانی‌های شدیداً برای ایجاد نا آرامی فشار می‌آورند. چنین چیزی را پیش از این مشاهده نکردیم. اوضاع به نقطه جوش رسیده. حتی اگر هنوز این آتشفشان فوران نکرده است به معنای این نیست که همه چیز آرام است. ایرانی‌ها در حال برانگیختن مشکلات در مقیاسی است طی سال‌های اخیر ندیده‌ایم و هر آنچه می‌توانند برای وخیم شدن اوضاع  از جمله در کوه معبد (حرم شریف مسجد الاقصی) انجام می‌دهند.

رئیس سابق بخش تحقیقات آمان نوشت: ایرانی‌ها در حال آماده سازی زمینه تشدید تنش هستند. آن‌ها با فهرستی از کشورهای عربی و اسلامی در رابطه [با موضوعاتی نظیر] کوه معبد (حرم شریف مسجد الاقصی) و نحوه مواجهه با اشغالگری صهیونیست‌ها به توافق رسیده‌اند. ما در حال حاضر در یک سراشیبی لغزنده هستیم.

«یعقوب عامیدرور» می‌گوید: ایرانی‌ها، حزب الله و سازمان‌های تروریستی همه وقایع اسرائیل را از نزدیک دنبال می‌کنند. آن‌ها آنچه را رخ می‌دهد را نشانه‌هایی از ضعف و حتی تجزیه و پایان موجودیت صهیونیسم می‌بینند.

این مقام سابق امنیتی رژیم درباره حمله راکتی از خاک لبنان گفت: همه این‌ها توسط [ایرنی‌ها] هدایت می‌شود. آن‌ها اینگونه عمل می‌کنند. آن‌ها سعی می‌کنند جبهه‌ای از لبنان تا سوریه باز کنند و دسترسی به اردن را نیز در اولویت خود می‌بینند. آن‌ها در حال حاضر در صحرای سینا هستند و تأثیر زیادی بر حماس و جهاد اسلامی در غزه دارند. حتی در یمن، الحوثی شروع به تهدید علیه اسرائیل کرده‌اند. این شیوه کار ایرانی‌هاست.

رئیس اسبق شورای امنیت رژیم صهیونیستی گفت: جهان در حال تغییر است و احتمال بدترشدن اوضاع بیش از هر زمانی می‌باشد. ما باید برای جنگ آماده شویم و ممکن است به نقطه‌ای [در آینده] برسیم که مجبور باشیم بدون کمک آمریکا به ایران حمله کنیم.[3]

به گزارش فارس، طرح حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران از سال ۲۰۰۹ سرتیتر رسانه‌هاست. امّا این گزینه ادعایی پس از مدتی جاروجنجال رسانه‌ای به کمد مقامات امنیتی – نظامی رژیم بازمی‌گردد. اکنون راهبرد مرگ با هزار زخم اسرائیل علیه ایران به مثابه یک بومرنگ به سمت خود رژیم بازگشته است.

البته دور از انتظار نیست که صهیونیست‌ها دست به اقدامی جنون آمیز بزنند تا بحران داخلی خود را به خارج  برون سپاری کنند، کما اینکه زمستان سال گذشته بزرگترین رزمایش مشترک نظامی تاریخ خود را با آمریکا انجام داد که شبیه سازی حمله هوایی به عمق سرزمینی ایران بود. امّا ابهام در پاسخ ایران، مانع اقدام رژیم تاکنون شده است.

[1]:ynetnews.com/article/hyr3xa1gn

[2]:israelhayom.com/opinions/will-iran-manage-to-kick-out-us-forces/

[3]:https://www.israelnationalnews.com/news/369928

By aminkav

دیدگاهتان را بنویسید