با ورود پست 123 کیلو ولت بخش دیهوک و خطوط فوق انتقال آن این نقطه به کانون نوربخشی بزرگترین بخش کشور مبدل و روشنایی پایدار چراغ صعنت این بخش طبس تامین شده است.

راویان پیشرفت| انرژی پایدار چراغ صنعت بزرگترین بخش کشور+ فیلم

فراخوان مقاله چهارمین کنگره بین‌المللی فن‌آوری، ارتباطات و دانش– خراسان جنوبی؛ هاجر فرخ نژاد، در این نقطه آمپرها برای بهره مندی صنایع، مزارع انرژی‌های خورشیدی و بهره مندی از مردم از برقی پایدار آن هم در دمای بالای ۵۰ درجه بهشت معادن خراسان جنوبی بالا زده است و همه نیز از این بالا زدن آمپر خرسندند چرا که به جریان افتادن این ولتاژ قوی قرار است توسعه و آبادنی نیز در بزرگترین بخش کشور بیش از پیش به جریان بیفتد همه گام به سوی افقی روشن در دیار نخل و نارنج بردارند. شاید بهره مندی از این زیرساخت چندان ملموس برای ساکنان این منطقه نباشد اما قوی تر شدن ولتاژ برق را از تابستان سال قبل و تابستان بعدی که مصرف در این نقطه گرمسیری خراسان جنوبی بیش از دیگر نقاط استان است را مردم منطقه دیهوک طبس بیش از پیش احساس کرده و می کنند.  سرمایه گذاران صنعتی و معدنی هم که تا قبل از این به واسطه نیاز به زیرساخت برق در صف برای بهره مندی از این زیرساخت بودند دیگر اکنون به هر میران برق نیاز داشته باشند تامین می شود چرخ صنعت بزرگترین بخش کشور بیش از پیش به درگردش در می‌آید. زمینه های بهره مندی از انرژی پاک خورشیدی نیز در این کانون معدنی طبس بیش از پیش برای سرمایه گذری خرد و کلان فراهم شد.

فراهم شدن زیرساخت برق ۳ ضلع دیهوک یعنی سه ضلعی که در بزرگترین شهرستان ایران زمین نیاز به زیرساخت برق داشت با اجرای خطوط انتقال و پست ۱۳۲ کیلو ولت دیهوک طبس از این زیرساخت اساسی بهره مند شدند و سازندگی و پیشرفت در این خطه معدنی بیش از پیش از شهریور ماه امسال با ورود رسمی پست ۱۳۲ کیلو ولت دیهوک طبس به مدار بهره برداری به جریان افتاد امید که با همین ولتاژ بالا و سریعی که برق این منطقه تامین شد شاهد به جریان افتادن صنایع و صنایع معدنی و ایجاد مزارع انرژی های پاک در این بهشت معادن خراسان جنوبی باشیم. حالا که آمپر زیرساخت برق در این منطقه بالا زده آن هم به همت دولت مردمی سیزدهم و طی همین دو سال اخیر پست های برق بزرگترین شهرستان خراسان جنوبی و ایران زمین روی دور توسعه قرار گرفته است باید با راویان پیشرفت همراه شد و به میدان توسعه و آبادانی در دیهوک طبس گام نهاد تا با همکلام شدن و از به چشم خویش دیدن شاهد جریان برق پایدار در خطوط توسعه صنایع، زندگی مردم و انرژی های پاک این خطه گرمسیری و کویری بود. عشوه گری خورشیدی در این روز پاییزی و به تعبیر دیگر بهاری طبس  زمانی که به نقطه هدف یعنی پست ۱۳۲ کیلو ولت دیهوک می رسیم رو به پایان است دل پر خون آسمان آبی نشان از غروبی دل انگیز طلوعی دل انگیز تر آسمان کویر پرستاره دارد.

اهداف اجرای پست ۱۳۲ کیلو ولت دم دمای غروب راویان پیشرفت مهمان پست ۱۳۲ کیلو ولت و خط فوق توزیع دیهوک می‌شوند و ابتدا هم حسین ابراهیم آبادی، مدیر امور انتقال نیروی برق خراسان جنوبی به اهداف اجرایی این پست و خط فوق توزیع از جمله تامین برق پایدار منطقه دیهوک به واسطه دوری ۷۰ تا ۸۰ کیلومتری این بخش، از طبس اشاره کرد و اجرای این پروژه زیرساختی را مطالبه ای عنوان کرد که بیش از یک دهه است مردم این منطقه از شرکت برق خراسان دارند.  در کنار این صنایع نیز خواستار تامین برق برای به گردش درآمدن چرخ صنعت خویش را این منطقه معدنی و صنایع مرتبط با آن داشتند. علاوه براین چون این منطقه سرشار از انرژی های پاک (خورشیدی) نیز به واسطه اقلیم گرمسیری و کویر نیز است متقاضیان خرد و کلانی خواستار تامین برق برای تولید این انرژی و تزریق آن به شبکه توزیع برق منطقه بودند. مسئله اساسی تر این بود که در اوج مصرف برق یعنی تابستان شاهد افت ولتاژ برق و از مدار خارج شدن برخی از تجهیزات و امکانات و حتی سیستم های سرمایشی بودیم که با اجرای این زیرساخت ها از تابستان گذشته تا حدی کم و اما از تابستان امسال دیگر مردم این نقطه کویری کمتر شاهد این افت فشارها خواهند بود.

خیال سرمایه گذاران راحت خلاصه با تامین برق پایداری که با این پست ۱۳۲ کیلو ولت و خطوط فوق توزیع تامین شد دیگر خیال سرمایه گذاران بیش از پیش در این منطقه راحت شد. به گفته وی این اهداف اساسی شرکت برق خراسان را بر آن داشت تا از اردیبهشت سال گذشته عملیات احداث این پست و خطوط انتقال را در دستور کار قرار دهد که البته سرعت عمل در اجرای این کار به پیگیری های مسوولان استانی و شهرستانی برمی گشت و همین طور حمایت آن ها که همین حمایت ها سبب شد تا هفته دولت امسال این پروژه وارد مدار بهره برداری شود. مدیر امور انتقال نیروی برق خراسان جنوبی ادامه داد: این پروژه با ظرفیت حدود ۱۵ مگا آمپر و با اعتباری حدود ۱۱۰ میلیارد تومان شامل دو بخش یکی خط انتقال و دیگری پست فوق توزیع خط انتقال حدود ۷۰ تا ۷۵ کیلومتر از پست ۴۰۰ کیلو ولت طبس تا دیهوک اجرا شد.  ابراهیم آبادی اضافه کرد: کاری که این پست انجام می دهد این است که ولتاژ ۱۳۲ کیلو ولتی که از طبس به این پست منتقل شده به ۲۰ کیلو ولت تبدیل شده و در اختیار مردم و صنایع منطقه قرار می گیرد. وی به این نکته اساسی هم اشاره کرد که تا سال های سال دیگر زیرساخت و برق پایدار منطقه یعنی مردم و صنایع تامین شد.

اطمینان خاطر به سرمایه گذاران این مقام مسوول به سرمایه گذاران در حوزه های مختلف برای تامین این زیرساخت تا سال های سال اطمینان خاطر داد و نکته دیگری نیز اشاره کرد که برخی از نقاط بخش دیهوک به ویژه منطقه نایبندان سال هاست که برق آن به صورت جزیره ای تامین می شود یعنی به شبکه برق سراسری متصل نیست که اجرای اتصال این منطقه در پایین دست پست 132 کیلو ولت دیهوک نیز در دست اقدام است. بنابر اطلاعی که ابراهیم آبادی دارد اجرای خطوط انتقال نایبندان نیز به شبکه سراسری برق ۷۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیریکی دارد و پس از اتمام کار این منطقه نیز به شبکه پایدار برق متصل خواهد شد. برکت اشتغال زایی برق برکت اشتغال زایی این پروژه نیز به طور مستقیم ۱۰ نفر است و به صورت غیر مستقیم براساس صنایعی که ایجاد شده و خواهد شد نمی توان عدد و رقمی تعیین کرد. نکته دیگری که مدیر امور انتقال نیروی برق خراسان جنوبی اعلام کرد این بود امکان توسعه این پست اگر ظرفیت آن در آینده کفاف ندهد وجود دارد که البته این اقدام با پایش رشد بار و نیاز مصرف انجام می شود هر چند که اکنون چند برابر نیاز را پاسخ گو است. به گفته ابراهیم آبادی طی دو سال اخیر یعنی دولت سیزدهم جهش چشمگیری در حوزه برق طبس رخ داده به طوری که سال گذشته پست برق صنعتی گلشن و امسال نیز پست ۱۳۲ کیلو ولت دیهوک به بهره برداری رسید. علاوه بر این توسعه پست ۴۰۰ کیلو ولت طبس نیز در دستور کار است چرا که این پروژه از یزد به صورت ناقص به خراسان جنوبی منتقل شد که طی ۱۰ سال گذشته این پروژه تکمیل و اکنون توسعه آن را در دستور کار قرار داده ایم. به گفته وی اکنون همه نقاط یعنی شهرک های صنعتی طبس از زیرساخت برق بهره مند هستند و اگر معدن دور افتاده ای بخواهد از این زیرساخت بهره مند شود باید به صورت اختصاصی اقدام کند.  

By aminkav

دیدگاهتان را بنویسید